• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

12 Mart 2022 11:17

IMCET 2022 Türkiye 27. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi başlıyor

IMCET 2022 Türkiye 27. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi başlıyor

Sondaj ve Maden sektörüne gönül vermiş saygıdeğer meslektaşlarımız, değerli bilim insanları ve sektör temsilcileri; sizleri Antalya da 22-25 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye 27. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi’ ne (IMCET 2022) davet etmekten kıvanç duyuyoruz.

Elli yılı aşkın bir süredir düzenlenmekte olan Türkiye’nin bu en büyük madencilik etkinliğinde, dünyanın çeşitli ülkelerinden uzmanların, bilim insanlarının ve sanayicilerin oluşturacağı geniş katılımlı bir platformda, madencilikle ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, bilimsel, teknik, çevresel ve toplumsal boyutlarıyla ele alınacaktır. Ayrıca, pandeminin Dünya ve Türkiye madencilik endüstrileri üzerine etkileri ve sonuçları tüm boyutlarıyla değerlendirilecek, pek çok ülkeden makine, donanım ve teknoloji firmalarının ürünleri sergilenecek, çok sayıda kültürel etkinlikler düzenlenecektir. Kongremizin temel amacı, bilimsel ve teknik konuların tartışılmasının yanı sıra madenciliğin her alanından gelen sektör temsilcileri arasında dayanışma ve potansiyel işbirliklerinin geliştirilebilmesi adına yeni fırsatlar yaratmaktır. Elliye yakın ülkeden 1000’ in üzerinde delegenin ve 200’ den fazla firmanın katılımının ve 2500 metre kare üzerinde ticari bir serginin gerçekleştirilmesinin beklendiği IMCET 2022 hakkında daha fazla bilgi için lütfen kongre web sayfamızı imcet.org.tr ziyaret ediniz. TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Covid-19 salgınından kaynaklanabilecek olumsuz koşullar nedeniyle kongreyi iptal etme, erteleme ya da çevrimiçi yapma hakkına sahiptir. Delegelere ya da firmalara Oda tarafından taahhüt edilen hizmetler bu kapsamdaki değişiklikler nedeniyle verilemezse, yapmış oldukları ödemeler kendilerine iade edilecektir. Kongrenin düzenlenmesine ilişkin değişiklikler Oda tarafından maden.org.tr ve imcet.org.tr adreslerinden duyurulacaktır. Sizleri, IMCET 2022’ de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Uluslararası Madencilik Kongresine yoğun katılım

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 22-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen 27. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi (IMCET 2022) Antalya Belek’te yapılan açılış oturumu yoğun katılım ile başladı. Birçok kurum ve kuruluşun yanında sondaj firmalarının katılımı ile gerçekleşen kongreye bu yıl katılım beklenenden fazla oldu.

Kongrenin açılış konuşmasını 27. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Aydın yaptı. Dışa bağımlı enerji politikalarının ekonomik kriz ve enflasyon üzerindeki etkisine değinen Aydın, Türkiye’nin elektrik üretiminde yüzde 55 ithal kaynaklara bağlı olduğunu hatırlatarak, bu bağımlılığın enflasyonu artırıcı ve tüm ekonomi üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını söyledi. Enerji fiyatlarındaki artışta hem uluslararası piyasalardaki ham madde fiyat artışlarının hem de kur kaynaklı artışların etkili olduğunu hatırlatan Aydın, kongrede bu krizlerden çıkma yollarının tartışılacağını söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.