Ülkemizde birçok teknolojik ürün yanında makine sektörü de son zamanlar iyice gelişti. Ana sebeplerinden bir tanesi de insanlar internet sayesinde bilgiye ve teknolojiye kolayca ulaşabiliyor.
Jeoloji mühendisliğinde; petrol, doğalgaz, su, kömür, metalik maden ve endüstriyel hammaddeler gibi ekonomik önemi olan doğal kaynakların aranması, işletilmesi ve geliştirilmesi işlemlerinde sondaj çalışmalarına gereksinim duyulmaktadır.
Beşiktaş Shipyard, Bos Princess isimli gemiyi, Platform Tedarik Gemisi’nden (PSV) açık deniz rüzgar endüstrisine hizmet etmek için bir Jeoteknik Sondaj Gemisi’ne dönüştürme projesini tamamladı.
Türkiye’de enerji ve sanayi sektörlerinin ham madde ihtiyacını karşılamak üzere 15 bin 250 kilometre havadan jeofizik araştırması, maden arama ve araştırmaları kapsamında da 400 bin metre sondaj yapılacak.
Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan petrol için sondaj yapılacağını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Rize-Çayeli’nde petrol olduğu söylenen bir lokasyonda tespitimiz var. Bu bölgedeki sondaj çalışmalarına başlayacağız” dedi.
Bursa Karacabey ilçesi kırsal Uluabat Mahallesi Aktaş mevkisinde bir fabrikanın inşaatı için yapılan zemin etüdü sırasında zemin etüt sondaj makinesiyle 20 metre derinliğe inildiğinde yerin altından hava geldi.
Madencilik Kongresi ve Fuarı (MIS) Madencilik Kongresi, İş Makineleri ve Ekipmanları Fuarı, 30 Ekim – 1 Kasım 2024 tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenecek. Medya Partnerleri olarak destek ve katılım sağladığımız, standımıza tüm üye ve sondajcıları bekliyoruz.
Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan aslen Elazığ’lı olan Feyzi Gülbaş (59), kendisine yapılan olumsuzluk yorumlar nedeniyle sitem ederek genel bir açıklama bulunarak sektörü bu konuda uyardı.