• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

11 Haziran 2023 16:22

Manisa da petrol çıkarma işlemi başladı

Manisa da petrol çıkarma işlemi başladı

Manisa’nın Salihli ilçesinde geçen yıl Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından açılan kuyuya kurulan atbaşı pompayla numune çıkarılmaya başlandı.

Manisa’da bir sondaj firması tarafından Yağbasan Mahallesi’nde Mustafa Yüksel’e ait zeytin bahçesine sulama için geçen yıl 28 Mayıs’ta açılan sondaj kuyusunda siyah bir sıvıya rastlanmıştı. Yapılan incelemenin ardından TPAO, temmuz ayında petrol arama amaçlı “Yağbasan-1 Kuyusu”nu açmıştı. Yaklaşık 14 bin metrekarelik alanda döner sondaj tekniğiyle petrol kaynağı tespiti için yürütülen çalışmayla bölgede ham petrol rezervi miktarının tespit edileceği duyurulmuştu. Bölgedeki bir üzüm bağında ocak ayında su bulmak için açılan kuyudan da benzer şekilde siyah renkli sıvının çıktığı tespit edilmişti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, test üretiminde 250 metre sondajdan üretim yapılıyor. Test üretimine göre ikinci bir kuyu yapılacak. Hat boyunca sismik araştırma yapılıp daha derin sondajlar yapılabilecek.

Yağbasan-1 Arama Sahası’na yüzeye çıkartılan numuneler, incelenmek üzere tankerlerle İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan petrol rafinerisine gönderiliyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.