• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

06 Kasım 2017 20:48

Yeniköy Mahallesi sağlıklı suya kavuşacak

Yeniköy Mahallesi sağlıklı suya kavuşacak

AYDIN’ın Koçarlı İlçesi’nin kırsal Yeniköy Mahallesi’nin içme suyu sorunu 2.5 kilometre mesafedeki Güdüşlü Mevkisi’nde yapılan sondaj çalışmasıyla çözüldü. Sondaj çalışmasıyla bulunan suyun mahalleye ulaştırılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin başladığı isale hattı çalışmalarının bir ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Koçarlı’nın kırsal Yeniköy Mahallesi Muhtarı Yalçın Altındiş, mahallerinin içme suyu sıkıntısı olduğunu belirtip, çözümü için CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istedi. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, fizibilite çalışması yaptı. 20 yıldır mahalleye 12 kilometre mesafedeki Bağarası-Sarıçay mevkiinden gelen suyu kullanan Yeniköy Mahallesi için yeni bir içme suyu isale hattı yapımı için harekete geçildi. Mahalleye 2.5 kilometre mesafedeki Güdüşlü Mevkisi’nde yapılan sondaj çalışmasıyla demir, mangan ve arsenik değeri sıfıra yakın olan içme suyu bulundu. Sondaj kuyusundan çıkan suyun 2 bin nüfuslu Yeniköy Mahallesi’ne ulaştırılması için borular döşenmeye başladı. Bir ay sürmesi beklenen çalışmaların sonunda sağlıklı ve temiz suya kavuşacak mahallede, sevinç yaşanıyor.

Su sorunun çözülecek olmasının heyecanını yaşayan Yeniköy Mahallesi Muhtarı Yalçın Altındiş, “Mahallemize daha önce 12 kilometre mesafeden su geliyordu. Bu suyu taşıyan isale hattı ovamızın içinden geçiyordu. Patlak olduğu zaman, ekili alan olduğu için tespit yapmak mümkün olmuyordu. İçme suyumuza bu nedenle çamur karışıyordu. Yeni yapılan sondaj ile çok güzel bir suya sahip olduk. Yaklaşık 120-130 metreden çıkıyor ve komple kayanın içinden geliyor. Yıllar sonra sağlıklı içme suyuna kavuşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bahattin ALBAYRAK / KOÇARLI (Aydın), (DHA)

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.