• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88
TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
98 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Burayı Kirala
  • ADRES: Mustafa Kemal Mah.Çankaya / ANKARA
  • TELEFON: Belirtilmemiş
  • SOSYAL MEDYA:

FİRMA HAKKINDA

Sonic Sondaj Tekniği Nedir? Sonik Sondaj, sıvılaşma, atalet etkisi ve toprağın porozitesinin geçici olarak azaltılmasından dolayı sondaj borusu ve matkap ucundaki sürtünmeyi kuvvetlice azaltarak yapılan bir toprak penetrasyon tekniğidir.

Sıvılaşma: Sonik bir matkap kafası kullandığınızda, 150 Hz frekanslı titreşim tüm sondaj ekipmanları boyunca iletilir. Bu, matkap ucunu ve sondaj ekipmanlarını doğrudan çevreleyen çok ince bir toprak parçacıkları tabakasının yapısının gevşemesine sebep olur. Toprak sert bir kütle yerine, bir sıvı tozu veya macun gibi davranır. Bu sıvılaşma, sürtünmeyi önemli ölçüde azaltır.

​Eylemsizlik: Sıvılaşmaya ek olarak, sondaj ekipmalarının saniye de 150 defa frekans ile aşağı yukarı hareket etmesinden dolayı toprak, sondaj ekipmanları üzerine kolayca yapışamaz.

​Sıkıştırma: Matkap ucu ve sondaj ekipmanlarının titreşimleri, toprağın yapısının gevşemesine ve daha düşük bir gözeneklilik ile daha yüksek bir yoğunluğa dönüşmesine neden olur. Böylece sondaj ekipmanlarının ilerlemesi için toprak açılır. Sondajın bitmesi ve sondaj ekipmanlarının geri alınması ile emiş ve bazı titreşimler toprağın eski düşük yoğunluğunu geri kazanılmasına neden olur ve su tekrar serbestçe akabilir.

​Etki: Sıvılaşma ve eylemsizlik etkileri çok uzun ve bütün örnekler almanızı sağlamaktadır. Dikey yüksek frekans hareketinden dolayı, sondaj ekipmanları sondaj kuyusunun tüm uzunluğu boyunca birkaç santimetreden fazla olmayan bir sapma ile son derece düz durmaktadır. Alüvyal zeminlerde , dikey titreşimler genellikle, herhangi bir su veya hava enjeksiyonu olmaksızın metrelerce sondaj için yeterlidir.

Sert formasyonlarda sonik sondaj yapılırken, sıvılaşma gerçekleşemez. Bu gibi durumlarda titreşim dönme ile birleştirebilir ve malzemeyi kesmek için kaya delici uçlar kullanılabilir. Matkap ucunun sıcaklığını düşürmek ve kesimleri çıkarmak için, köpük enjeksiyonu en iyi çözümdür, ancak su veya hava da kullanılabilir..

Sonic Sondaj Avantajları:

Alüvyonlu topraklarda son derece hızlı penetrasyon hızları ile yüksek verimli örnekleme

Kaya, beton, granit ve diğer yüksek yoğunluklu tabakalara daha hızlı penetrasyon ve örneklenmesi,

Küçük ve güçlü makineler ile sıradışı güç çıkışı, Kirlenmiş sahalardan çok az bulaşma ile örnek alınabilmesi,

Kuru ve satüre olmuş toprak katmanlarında yüksek kaliteli örneklerKayıp uç yöntemi ile kuyu inşası, soğuk sıcak ısı değişim sistemleri ve sismik arama sondajları

Önceden şekillendirilmiş bentonit kaplı veya BentoBlock’lu hazır izleme kuyularını derz dolgu olmadan kullanma imkanı

Sonik titreşimler kullanılarak sondaj ekipmanlarının kolayca geri çekilmesi

Geleneksel yöntemlere göre daha az ses ile çalışma

Sondaj ekipmanlarının daha az aşınması ve yıpranması,

Yatay sondaj ile daha kolay örnek alınabilmesi

Sürekli veya parçalı örnekleme için AquaLock örnekleyici

Çok çeşitli karot örnekleyiciler

Geleneksel yöntemlere göre % 70’e yakın daha az atık ile temiz sondaj

Geleneksel yöntemlere göre 6 kat daha hızlı sondaj

Farklı katmanların tek numune ile alınabilmesi

Uygulamalar

Maden arama

Çevresel Sondaj ve Örnekleme

Jeoteknik örnekleme ve test

Jeo inşaat sondajı

Sismik Sondaj

Jeotermal sondaj

Sonic sondaj, kuyu duvarı etrafında minimum bozulmaya neden olur. Sondaj ekipmanlarının Sonik uygulanarak geri çıkartılması özelliği, dış duvar ile kuyu arasında daha iyi bir sızdırmazlık sağlar.

Eijkelkamp SonicSampDrill Sondaj tekniği, yüksek frekanslı rezonans teknolojisi kullanmaktadır. Delme işlemi sırasında rezonans enerji sondaj borusundan matkap ucuna aktarılır, aynı anda sondaj borusu döndürülerek daha sert malzemelerden geçmeyi mümkün kılar. Sonik matkap başlığının içindeki eksantrikler rezonans enerjisi üretir. Sonik delici, rezonant ve rotasyon enerjisini, nüfuz edilen formata uyacak şekilde kontrol eder. Bu, toprak direncinin azalmasına ve dolayısıyla yüksek penetrasyon oranlarına neden olur. Sonik delme işlemi (çok) yumuşak, karışık ve daha sert oluşumların (tüm anakaya üstündeki jeolojik yapılarda) penetrasyonu için uygundur ve aynı zamanda bozulmamış bir numune sağlar. Aynı zamanda mümkün olan en yüksek geri kazanım yüzdesini sağlayacaktır. Eijkelkamp SonicSampDrill sondaj metodu, anakaya üstünde bulunan tüm farklı jeolojik katmanların örneklenmesi için en akıllı sondaj tekniğidir.

Eijkelkamp SonicSampDrill ürünlerinin katma değeri:

• Hız Eijkelkamp SonicSampDrill sondaj yönteminin hızı, geleneksel örnekleme ve sondaj teknikleri ile gerçekleştirilemez. Genel olarak iki-üç kat hızlı üretim kapasitelerine sahiptir. Bu size daha hızlı yatırım geri kazanımı sağlamaktadır.

• Temiz Sonik sondaj, geleneksel sondaj yöntemlerine kıyasla atıkları % 70’e kadar azaltabilir.

• Üstün örnek kalitesi Eşsiz Eijkelkamp SonicSampDrill yöntemiyle örnekleme, yüksek karot verimine sahip neredeyse hiç bozul – mamış bir örnek sağlayacaktır. Numune birçok formasyon boyunca doğrudur.

• Proje güvenilirliği Eijkelkamp SonicSampDrill sondaj yöntemi, bilinmeyen jeolojik sürprizler nedeniyle proje başarısızlığı riskini azaltır. Neredeyse tüm formasyonları delme ve örnekleme imkanı kaya katmanları ve kayalar bile projenizin zamanında ve bütçe dahilinde olmasını sağlamaya yardımcı olur.

• Üstün kuyu montajı Sonic sondaj, kuyu duvarı etrafında minimum bozulmaya neden olur. Sondaj ekipmanlarının Sonik uygulanarak geri çıkartılması özelliği, dış duvar ile kuyu arasında daha iyi bir sızdırmazlık sağlar.

• Minimal sapma Eijkelkamp SonicSampDrill sondaj yöntemi doğrusal bir rezonans kullanır ve engelleri aşar. Bu, <% 1 sapma ile bir sondaj kuyusu ile sonuçlanır. Sapmanın olmaması daha doğru jeolojik bilgi sağlayacaktır. Bu aynı zamanda inşaat jeolojisi uygulamaları için mükemmel sondaj çözümü sağlayacaktır.

Eijkelkamp SonicSampDrill ürün uygulamaları:

• Maden arama

• Çevresel Sondaj ve Örnekleme

• Jeoteknik örnekleme ve etüd

• Temel sondajı

• Sismik Sondaj

• Jeotermal sondaj

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.